Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2007

1η Ουισκιάλε της Αθήνας

1. Μικρό ιστορικό
Προχθές το βράδυ μια παρέα15 φίλοι, όλοι 30+_, μαζευτήκαμε σ' ένα σπίτι και ιδρύσαμε την 1η Ουισκιάλε της Αθήνας. Επειδή δεν κάναμε την απαραίτητη διαφημιστική καμπάνια και δεν βρήκαμε χορηγούς βάλαμε ρεφενέ και συμπληρώσαμε τα πανάκριβα μπουκάλια που είχε αγοράσει φίλος από το Εδιμβούργο.
2. Σκοπός
Η 1η Ουισκιάλε της Αθήνας αφηγείται μια ιστορία. Μια ιστορία ρήξεων των κακών συνηθειών και διάλυσης παρεξηγήσεων που συνοδεύουν εντελώς εμπειρικά το εκλεπτισμένο αυτό ποτό. Εμείς, ο καθένας από εμάς, είναι το υποκείμενο δρασης που χτίζει τον κόσμο με τα δικά του μάτια και χτίζεται στα μάτια των άλλων. Η 1η ουισκιάλε διεκδικεί την άρνηση και την επανατοποθέτηση στη γευσιγνωσία του γνωστού αυτού ποτού, μέσα από τις προκλήσεις του σύγχρονου κόσμου, μ' ένα αίσθημα συμμετοχής και συλλογικής ευθύνης .
3. Αρχαιρεσίες
Α. Ποτέ μην πας σε τέτοια συνάντηση με χωριάτικα λουκάνικα μαζί σου διότι:
α. κανείς δεν θα εκτιμήσει το υποδόριο χιούμορ σου.
β. Υπάρχει ο κίνδυνος να θεωρηθείς από όλους αυτούς που θέλουν να σε πείσουν ότι τα καλοκαίρια τα περνούσαν στο οικογενειακό τους κάστρο στα Highlands κι ότι ο παπούς τους ήταν σειρά με τον Bravehart ότι είσαι αρχιχωριάταρος, βλαχαδερό, γύφτουλας.
Β. Ποτέ αλλά ΠΟΤΕ μη ζητήσεις πάγο. Δεν είσαι στην Πέγκυ Ζήνα! Ο πάγος αλλοιώνει τη γεύση. Αν θες - και μόνο για όσα ουίσκι έχουν πάνω από 60 βαθμούς - μπορείς να βάλεις ένα καπάκι(!) εμφιαλωμένο νερό. Όχι βρύσης! Και μόνο ένα. Και φυσικά η κοκα κόλα κτλ απαγορεύονται δια ροπάλου. Αν θες, να πας στο χωριό σου να τα πιεις.
Γ. Δεν γεμίζεις το ποτήρι μέχρι τη μέση! Γύφταρε! Τα ξαναλέω: δεν είμαστε στα μπουζούκια! Για το καλό ουίσκι μια γουλιά αρκεί για να σε βγάλει γκολ.
Δ. Το ποτό συνοδεύεται πάντα με ουδέτερες γεύσεις. Ξεχάστε τα αξιοθρήνητα λαδερά φιστίκια και τα προπέρσινα φρούτα. Θέλει πατέ ελιάς, σολομό, τυρί άπαχο, ροδέλες ντομάτας και (άσχετο!) καρύδια.
Ε. Σήκωσε το ποτήρι σου στο φως και κίνησε το κυκλικά. Αν το ίχνος της κυκλικής γραμμής που θα εμφανιστεί είναι ομαλό τότε το ουίσκι έχει μικρό βαθμό οινοπνεύματος. Αν τα "δάκρυα" που κυλούν στα τοιχώματα κυλούν αργά τότε έχει παλαιωθεί αρκετά.
4. Αποτελέσματα
Α. Διάλεξε ποιανού το μέρος θα πάρεις. Τα ουίσκι διακρίνονται σε τυρφό-φιλα και σερό-φιλα. Τα πρώτα έχουν έντονη μυρωδιά ιωδίου και καπνιστού (που προσωπικά μου θυμίζουν μπεταντίν) και τα δεύτερα είναι πιο γλυκά. Εγώ ανήκω στους δεύτερους. Η διαμάχη ανάμεσα στους σκοτσέζικους οίκους ανάγεται σε αιώνες στο παρελθόν, κάπως σαν το Οξφόρδη-Κέιμπριτζ.
Β. Πριν αρχίζεις να δοκιμάζεις δήλωσε που έχεις παρκάρει. Πιστέψτε με : απαραίτητο!
5. Κατακλείδα
1. Ύστερα από 4-5 ποτήρια ξεκινήστε να παίζετε Παλέρμο (Μαφία) ή κάτι που να εμπλέκει συνομιλία και επιχειρήματα! Θα ρίξετε τρελό γέλιο. Πραγματικά.
2. Μην έχεις κανονίσει να χαράξεις οικόπεδο την άλλη μέρα το πρωί. Κάποιο γείτονα θα κάνεις φτωχότερο.

34 σχόλια:

Unknown είπε...

αν δεχτώ με κλειστά τα ματιά όλους τους όρους, θα με καλέσετε στην επόμενη ουισκιάλε;
κι ας μην είναι της αθήνας.
πάω οπουδήποτε!

καλησπέρα κι από εδώ!

Βάσσια είπε...

Επιτέλους και κάποιοι που γνωρίζουν πως πίνεται το whisky.
Εμένα πάλι μου αρέσουν τα τυρφόφιλα.

Η Ουισκιάλε είναι μόνο για άνδρες;;;
:-)

Ανώνυμος είπε...

Ημουν και εγώ εκει! Υπάρχουν κάποια λάθη γιατί ο Παράξενος δεν ήρθε από την αρχή. Τα μπουκάλια ήταν από εδώ και αν η γραμμή είναι ομαλή, τότε οι βαθμοί είναι λίγοι.. Το Παλέρμο όμως είχε μεγάλη πλάκα!

Παράξενος Ελκυστής είπε...

@Δημήτρης.
Φίλε Δημήτρη εννοείται! Αλλά προειδοποιώ: Βαράει άσχημα!

@vassia:
Όχι βέβαια. Σας πληροφορώ ότι οι γυναίκες της παρέας ήταν οι πιο ενθουσιασμένες. Και επειδή πρέπει να τιμήσουμε την παράδοση:
-Πήγαινε να πλύνεις κανα βαρέλι! Τυρφόφιλη!

@ambu:
To ο,τι σε σκότωσα από τον 1ο γύρο δεν σου έγινε μάθημα και συνεχίζεις να χώνεσαι!!!
Όντως νόμιζα πως ένα από αυτά το είχες αγοράσει στο Εδιμβούργο. Δηλαδή αυτό που μου έφερες στη γιορτή μου ήταν "μαϊμού";;;
Σχετικά με τη γραμμή σπεύδω να το διορθώσω. Δεν έκανα λάθος επειδή άργησα αλλά επειδή έγινα αμέσως γκολ και δεν μπορούσα να θυμηθώ τι είναι ποιο.

Βάσσια είπε...

xaxaxa
Καλέ αμέσως εις την λάντζα;;
Τς τς- άνδρες!

Ανώνυμος είπε...

Επειδή το event έγινε στον πύργο μου στα υψίπεδα του Λυκαβηττού, καταχρώμαι το χώρο του Παράξενου για να πω τα εξής:

α) Ο Παράξενος ήταν αυτός που έφερε δύο μέτρα λουκάνικο χωριάτικο ειδική παραγγελία από θεσσαλό γιδοβοσκό, προκαλώντας τη χλεύη όλων μας, εξ ού και η πικρία του post (μη στεναχωριέσαι, θα κάνουμε μια βραδιά Dezemberfest και θα το φάμε με μπύρες)

β) @ dimitris athinakis: στείλε φωτογραφία και βλέπουμε... (θα συσταθει τριμελής επιτροπή αποτελούμενη αυστηρά από γυναίκες και θα αποφασίσει)

γ) θέλω και δημόσια να καταγγείλω τη θανάτωσή μου στον 3ο ή 4ο γύρο -ήμουν εντελώς αθώα! Οι υπαίτιοι θα τιμωρηθούν!

Παράξενος Ελκυστής είπε...

Πυργοδέσποινα:
Ήξερα ότι θα προκαλούσα τη χλέυη όλων των απόγονων του Highlander.Η αλήθεια είναι όμως ότι δεν είδα κανένα να φοράει κιλτ, να παίζει γκάιντα ή σνούκερ δίπλα στο αναμμένο τζάκι!
Την άλλη εβδομάδα όμως που θα πάμε στη Τιθωραία για ορειβασία και ζεστά λουτρά εσύ να παραγγείλεις Αuchentoshan χωρίς πάγο με καπνιστό σολωμό! Μην ακούσω να βγαίνει από το στοματάκι σου τίποτα τυροκαφτερές και παϊδάκια!

Άσε τον Δημήτρη Αθηνάκη ήσυχο! Είναι μια χαρά παιδί! Δεν θα μου τον τρελλάνετε εσύ και οι φίλες σου! Εξάλλου ο Πυργοδεσπότης απ' ότι ξέρουμε όλοι είναι πολλά βαρύς και δεν τα σηκώνει κάτι τέτοια.

Σχετικά με τη δημόσια καταγγελία σου σε παραπέμπω στο γνωστό γνωμικό του θυμόσοφου λαού:
"Δεν χρειάζεται ποτέ να ξέρεις γιατί δέρνεις μια γυναίκα... Ξέρει αυτή!"

ξανθίππη είπε...

Δεν είναι να λείψει κάνεις!
Γυρνάς και έχει εκτροχιαστεί το panel!
Το ρίξαμε στις καταχρήσεις, βλέπω..!

Παράξενος Ελκυστής είπε...

Εμ, τί να κάνουμε; Αν ήμασταν κι εμείς στη Φολέγανδρο τέτοια εποχή δεν θα χρειαζόμασταν υποκατάστατα!
Και τις υπόλοιπες εποχές πάλι δεν θα χρειαζόμασταν!

Unknown είπε...

ουισκιάλε με face control!

τσάμπα τα αφιερώματα στον λιόσα και στον χιουζ, παράξενε ελκυστά μου!

τίποτε δεν εκτιμούν πια αυτές!

Παράξενος Ελκυστής είπε...

@ΔημήτρηςΑθηνάκης:
Μην ανησυχείς, ξέρω την πορτιέρισσα, (που είναι ταυτόχρονα και η πυργοδέσποινα σ' αυτό το... κάστρο.)Θα σ' αφήσει να μπεις.
keep trying με τα αφιερώματα. Οι "σκωτζέζοι" και δη οι τυρφόφιλοι δεν τα πήγαιναν ποτέ καλά με την Τέχνη!

House for rent είπε...

Εάν επιτρέπεται μπορώ να ρωτήσω αν επρόκειτο για "Whisky" η "Whiskey" και σε ποια θερμοκρασία διατηρούνταν κατά την κατανάλωσή του?
Επίσης ποιο ήτο το ένδυμα σε αυτήν την Ουισκιάλε της Αθήνας?
Και κάτι ακόμα, αγαπητοί εν blog αδελφοί, επετρέποντο εις την ετησίαν αυτή εκδήλωση αι παρεκτοπαί από τα χρηστά ήθη?

Εάν ικανοποιηθώ από τις απαντήσεις σας τότε μπορώ σας πω, ότι, ευχαρίστως θα παραλάμβανα μια ευπρεπή πρόσκλησην για το επόμενον έτος.

Η χορηγία μου θα μπορούσε να φτάσει στον αριθμό των 3 φιαλών του ευγενούς αυτού ποτού όπου στον χώρο τής φρύξης τους δεν έχει καεί τύρφης. Επίσης, θα μπορούσα να φιλοτεχνήσω μια αρμόζουσα αναμνηστική αφίσαν συμμετοχής (σε περιορισμένα αντίτυπα) καθότι τυγχάνω επαγγελματίας του είδους.

Ελπίζω να είστε όλοι απόφοιτοι κάποιου ανώτερου ιδρύματος, με αρίστην μόρφωση και καλάς συστάσεις, έτσι ώστε, να μην βρεθώ σε κατώτερο από το αρμόζων σε έναν ουισκιοκατανίκτη. περιβάλλον, εφόσον βεβαίως βεβαίως, θα ευαρεστούμην να ανταποκριθώ στην πρόσκλησή σας.

ξανθίππη είπε...

Οκ, ανοιχτή πρόσκληση για Φολέγανδρο μετά τις γιορτές! Να δω ποιος θα αντέξει χειμωνιάτικα τη Ρομίλντα 13 ώρες! Αναμένατε ειδοποίηση..!

Υ.Γ. οποιουδήποτε είδους ουισκιοποσίες δεκτές!

Παράξενος Ελκυστής είπε...

Αγαπητέ κύριε Dim, ευχαρίστως να σας λύσω τις εύλογες απορίες που σας έχουν δημιουργηθεί.

Πρόκειται ασφαλώς για whisky, μερικά από τα οποία ήτο και malt.

Σχετικά με τη θερμοκρασία δωματίου μπορώ να σας βεβαιώσω ότι ήτο η κατάλληλη και η πλέον χρηστική δια την ωρίμαση του ευγενούς αυτού ποτού.

Ο κώδικας ένδυσης είναι αρκετά αυστηρός: περιλαμβάνει, για τους άνδρες, φράκο, μαυροκόκκινο καρρό κιλτ με μαύρες δερμάτινες μπότες ενώ για τις γυναίκες βραδινή μαύρη τουαλέτα.

Αι παρεκτροπαί απ΄τα χρηστά ήθη δεν γίνονται αποδεκτές! Όλοι μας ακολουθούμε ασκητική ζωή και η συμπεριφορά μας είναι υπόδειγμα για τη νεολαία! Και μόνο που το ερωτάτε θίγομαι!!!

Η χορηγία σας γίνεται αποδεκτή. Απομένουν κάποιες τυπικές διαδικασίες: Συμπλήρωση τριπλότυπων αιτήσεων, βεβαίωση απ' το Κακουργοδικίο ότι δεν εκκρεμεί σε βάρος καταδικαστική απόφαση καθώς και βεβαίωση μη πτώχευσης απ' το Πρωτοδικείο.

Η μόρφωσή μας είναι το μεγάλο μας όπλο. Όλοι οι παρευρικόμενοι είναι απόφοιτοι ευαγών ιδρυμάτων της ημιδαπής. Οι πιο πολλοί έχουν προχωρήσει τις σπουδές τους με μεταπτυχιακούς τίτλους, ΜΒΑ διδακτορικά και υποτροφίες από το Ι.Κ.Υ. Εγώ που έχω τελειώσει ένα απλό Ε.Μ.Π. είμαι από τους πιο αγράμματους.
Όπως καταλαβαίνετε είμαστε ένα άξιο think - tank (ελπίζω αντάξιό σας) που πολύ συχνά μετατρέπεται σε drink - tank!

Παράξενος Ελκυστής είπε...

@Ξανθίππη:
Ρομίλντα εε; Ακούγεται πολύ ενδιαφέρον! Έχω να μπω στο Ρομίλντα και να κάνω αυτή τη διαδρομή 15 χρόνια! Είμαι σίγουρος ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα. Πρόσφατα πήρα το έτερο διάσημο πλοίο του Αιγαίου, το Δημητρούλα για το οποίο θα ποστάρω σύντομα.
Πρόσκληση αποδεκτή. Διατηρώ όμως κάποιες αμφιβολίες όμως για το αν μας δεχτούν στο νησί...

ξανθίππη είπε...

Γιατί, καλέ, να μη μας δεχτούν; Τι έχουμε; Ειδικά αν εμφανιστείς κρυμμένος πίσω από τη γνωστή κουκούλα σου δεν έχουμε κανένα πρόβλημα!
:-)

...όνειρα γλυκά και ταξιδιάρικα...

Παράξενος Ελκυστής είπε...

Άμα γνωρίσεις και τους υπόλοιπους θα καταλάβεις τί εννοώ! Θα περιμένουν οι άνθρωποι να πιάσει ο χειμώνας να ησυχάσουν από την καφρίλα των τουριστών και ξαφνικά μέσα στο καταχείμωνο θα σκάσουμε μύτη; Τη δεύτερη μέρα μας έχουν στείλει σούμπιτους πίσω...
Άντε καληνύχτα.

Λωτοφάγος είπε...

Διασκεδαστικό και επιμορφωτικό κείμενο! Το μόνο μου πρόβλημα είναι ότι σιχαίνομαι το ουίσκι τόσο όσο και τη Ρομίλντα! Και τα δύο με αναγουλιάζουν! Παραμένω ενθουσιώδης οπαδός του Διονύσου! Μόνη παρασπονδία κανα ουζάκι ή τσιπουράκι, αρκεί να έχουν ταιριαστούς μεζέδες!

Βάσσια είπε...

Ξανθίππη :-)
Ρομίλντα ε;;
Την επισκέφθηκα το 2004- έκανα από τον Πειραιά 12 ώρες να φτάσω (ναι ναι), αλλά- δεν απογοητεύτηκα.
Ροματικότατο νησί - αλλα είναι για να πάει κάποιος με σύντροφο, αλλιώς μαραζώνει.

ξανθίππη είπε...

Όχι, βρε κορίτσι... Νομίζω πως κακώς συνδέουμε κάποια μέρη μόνο με ερωτευμένα ζευγαράκια... Η Φολέγανδρος ειδικά, νομίζω πως είναι ιδανικός προορισμός για μεγάλη και τρελή παρέα. Όσες φορές έχω πάει διακοπές εκεί ήταν πάντα με παρέα και περάσαμε υπέροχα. Αν πας με το ταίρι σου, οκ, είναι ρομαντικά κτλ. κτλ, αλλά πόσο να χαζέψεις τα ηλιοβασιλέματα; Θα βαρεθείς κάποια στιγμή. Ενώ αν είσαι στην Αστάρτη και το ρίξεις στα ρακόμελα και στις γνωριμίες και γίνουν οι 5 παρέες μία, ε είναι πιο διακεδαστικό! Άντε, ετοίμασε χειμωνιάτικο σακίδιο..!

Παράξενε ελκυστή, έχουμε κάνει το post σου αφιέρωμα στη Φολέγανδρο!!! Ώρα να το σταματήσουμε, ε;

Hypocrite lecteur είπε...

Είναι μεγάλο λάθος να πιστεύει κανείς ότι το ευγενές αυτό ποτό είναι μόνο για Σκωτσέζους δούκες! Είναι ένα λαϊκό ποτό, φταιγμένο από χωριάτες. Οι ευγενείς εκει πίνουν κρασί. Χα!

Όσο για το αν ήταν whisky (δηλαδή Σκωτσέζικής ή Καναδικής προέλευσης) ή whiskey (δηλαδή Αμερικάνικο ή Ιρλανδικό) ήταν whisky! Το οποίο πίνεται σε θερμοκρασία δωματίου και δεν χρειάζεται ειδική θερμοκρασία σερβιρίσματος. Αγαπητέ Dim είστε out of touch, όπως λέγαμε και στο Ήτον.

Και τέλος, όχι Παράξενε μου Ελυστή αυτό που σου έφερα ήταν ένα ωραίο μη καπνιστό whisky. Και συνεχίζω να σε αγαπάω, ω βάρβαρε, με τα λουκάνικά σου. Όσο για την τυροκαυτερή, θα γίνει μάχη!

House for rent είπε...

Το να ερίζουμε εμείς οι εν blog Έλληνες για το ουίσκι, είναι περίπου όπως να έριζαν οι Εγγλέζοι, για το ποια φέτα είναι γνήσια. Αφήστε που εγώ γουστάρω τους Ιρλανδούς τούς Ινδιάνους, τους Τσιγγάνους και είμαι θαυμαστής τού λαϊκού γούστου όπως αυτό έχει διαμορφωθεί εν Φολέγανδρο και αλλαχού εις την νησιωτική μας χώρα. Αποστρέφομαι δε την γκλαμουριά, την καθαρότητα και ναι, θα χτύπαγα τα λουκάνικα του παράξενου ελκυστή ανενδοίαστα με στόχο να τρίξουν όποια κόκαλα όποιου Αγκλολιγούρη ευγενή.
Φυσικά αντιλαμβάνομαι ότι αυτό μπορεί να εγείρει ενστάσεις ως προς την συμμετοχή μου στην Ουισκιάλε. Ας είναι, ενημερώστε με και θα δεχτώ την ετυμηγορία σας με ένα ρακάκι από Μοσχάτο ανά χείρας.

Hypocrite lecteur είπε...

Μάλλον υπάρχει κάποιο μπέρδεμα εδώ. Το whisky δεν είναι γκλαμουριά, φίλε Dim. Έχεις πέσει θύμα των διαφημιστών , κάτι από το οποίο η νησιώτικη ανατροφή σου έπρεπε να σε προφυλάξει :-). Μου φαίνεται πολύ παράξενο να μου λέει κάποιος για λουκάνικα, τυροκαυτερές και τέτοια εδέσματα, γιατί ο Σίβα ξέρει πόσο πολύ ατ αγαπώ και τα κυνηγάω. Απλώς το να πίνεις κάποιο ποτό που φτιάχτηκε με μεράκι σε 12 ή 18 χρόνια με λουκάνικα σημαίνει έλλειψη σεβασμού σε οποιονδήποτε το έφτιαξε, Σκωτσέζο, Ινδιάνο ή Τσιγγάνο. Σημαίνει επίσης έλλειψη σεβασμού για το ίδιο το ποτό. Το να τρως λουκάνικα όταν μαζεύσαι για δοκιμή ποτών είναι το αντίστοιχο του να ακούς ζωντανά μια καλή ρεμπέτικη κομπανία με ακουστικά MP3 στα αυτιά να παίζουν Rave. Καλό το rave, την κομπανία τί την θές;
Ελπίζω να κατάλαβες ότι δεν διαφωνούμε. Και ότι είναι λίγο ενοχλητικό να σε κατηγορούν για γκλαμουριά μόνο και μόνο επειδή οι διαφημιστές το θέλουν...

Παράξενος Ελκυστής είπε...

@Λωτοφάγος:
Κάθε ποτό στην ώρα του! Κι εγώ είμαι φίλος (κολλητός για την ακρίβεια)του Διόνυσου.Και οποιουδήποτε ποτού προέρχεται από σταφύλι τα οποία δεν συμπεριέλαβες: ρακόμελα, τσικουδια κτλ. Πάντα με τους κατάλληλους μεζέδες και την κατάλληλη παρέα. Αλλά τώρα που χειμωνιάζει τραβιέται το άτιμο του ουισκάκι...

Παράξενος Ελκυστής είπε...

@Ξανθίππη:
Εγώ πάλι είμαι ο μόνος (κι έχω τους λόγους μου) που έχει συνδεσει τη Φολέγανδρο με τόπο μοναξιάς και περισσυλογής; (σαν το Αγιο Όρος στις Κυκλάδες ένα πράγμα)
Το μπλογκ μου έχει ολόκληρη ετικέτα αφιερωμένη στα ταξίδια, οπότε προφανώς δεν με πειράζει καθόλου το αφιέρωμα. Ίσα ίσα.

Παράξενος Ελκυστής είπε...

Φίλε Dim,
Είμαι μαζί σου. Και στο λαϊκό γούστο και στους Ινδιάνους και στους Τσιγγάνους και στους Ιρλανδούς και στους Εβραίους (που λέει και ο Χατζηδάκης). Μην ανησυχείς για την αποδοχή σου για συμμετοχή. Άλλωστε για εκείνο το ρακάκι εγώ είμαι μέσα.
Πάντως όντως το ουίσκι είναι λαϊκο ποτό.

Παράξενος Ελκυστής είπε...

@Κώστας:
α)κι εγώ σ' αγαπώ μωρό μου!!!
β)το να κατηγορεί κάποιος εσένα για γκλαμουριά είναι σαν να αποθεώνει την Παπαρήγα για το ντύσιμό της! Θα τρίζουν τα κόκκαλα όλων των συντρόφων της ρωσικής επανάστασης! Οπότε μην τα παίρνεις χωρίς λόγο.
γ)Δεν μπορώ να καταλάβω πως ένα άτομο με τόση ευρύτητα πνεύματος αρνείται να εκτιμήσει το καλό υπονομευτικό χιούμορ (σαν το δικό μου φυσικά!!!). Και τέλοςπάντων δεν ήλπιζα να φάμε λουκάνικα εκείνη την ημέρα!!! Μπορείς επιτέλους να το αποδεχτείς αυτό;;;Αμάν! Το λουκάνικο έχει την ιεροτελεστία του και το χώρο του!

Μμμ, μου δωσες μια καλή ιδέα για επόμενο ποστ!
Α ρε γι αυτό είστε εσείς οι πανεπιστημιακοί! Για να μας ανοίγετε το μυαλό και να γεννάμε ιδέες.

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα σε όλους!

@kostas - ambu:
α. Διάλεξε ένα ψευδώνυμο να μην μπερδεύεται ο κόσμος.
β. Για την επιλογή σου να ασχοληθείς με το ουίσκι, το συνδεδεμένο με τον καταραμένο δυτικό πολιτισμό, χάνεις 10 αριστερόνια. Εν πάσει περιπτώσει, συμφωνώ με τον Ελκυστή. Η συσχέτισή σου με το glamour μπαίνει στο top ten των εν blogoσφαιρα παρεξηγήσεων. (Και μπορεί να γίνει και καλό ανέκδοτο).

@dim
Εδώ που τα λέμε τα παραλέτε με τη γκλαμουριά. Ρεφενέ παρτάκι κάναμε και περάσαμε θαυμάσια. Την καθαρότητα δεν τη συμπαθεί κανένας μας. Και τον αχταρμά όμως τον ζούμε καθημερινά και καμιά φορά μας κουράζει.

@ πυργοδέποινα:
Δεκτό το face control. Αλλά θα υπάρχει και άντρας στην επιτροπή.

@παράξενος ελκυστής
α. Μπαίνω με το δεξί, καλορίζικο και επισήμως.
β. Αγαπητέ μου, επιτέλους χαλάρωσε με τα λουκάνικα. Όλοι εκτιμήσαμε το καλό σου χιούμορ, γι' αυτό άλλωστε τα βάλαμε στο ψυγείο και σε υποδεχτήκαμε με ένα κάπως παγωμένο χαμόγελο αντί του κατά τα άλλα επιβεβλημένου λιντσαρίσματος. Στο εξής θα αναφερόμαστε στο ατυχές αυτό γεγονός με τον όρο "the sausage incident". H οριστική λύση του θέματος θα επέλθει το σαββατοκύριακο, ελπίζω. Πάνω σε καμιά θράκα θα βρουν το τιμημένο τους τέλος.

Ανώνυμος είπε...

H M O Y N K A I Ε Γ Ω Ε Κ Ε Ι!!!!

Παρ' όλο που δε δοκίμασα κανένα ουίσκυ γιατί δεν είμαι φαν (και παρ' όλο που μέχρι τελευταία στιγμή ήλπιζα ότι τα λουκάνικα θα αποτελέσουν ενεργό μέρος της σύναξης( η του gathering όπως προτιμάτε). Ευτυχώς που στο κελάρι υπάρχει πάντα και ένα καλό κρασί(!)

Πυργοδέσποινα σε παρακαλώ στη τριμελή επιτροπή να με συμπεριλάβεις. Αντε να αρχίσουμε να γνωρίζουμε και νέο κόσμο!

Παράξενος Ελκυστής είπε...

@Ξανθίππη:
Μετά απ' όλα τα παραπάνω νομίζω καταλαβαίνεις τί ακριβώς εννοώ όταν λέω πως θα μας πετάξουν έξω απ' τη Φολέγανδρο κλωτσιδόν.

ξανθίππη είπε...

Μια χαρά σας βρίσκω! Πάμε να κάνουμε το νησί ένα μεγάλο πάρτυ! Θα είμαστε η ατραξιόν της χρονιάς! Απλά δεν ξέρω αν θα με ξανακαλέσουν για δουλειά!Αλλά δε βαριέσαι...Καλή καρδιά!

υ.γ. το μόνο θέμα είναι ότι μπορεί να παρεξηγηθούν οι ντόπιοι αν τη βγάζουμε με ουίσκι και όχι με ρακόμελα!

Καλημέρες..!

Ανώνυμος είπε...

Βρε καλέ μου Παράξενε, δεν τα πήρα! Και δεν έχω πρόβλημα με τα λουκάνικα! (Έχει πλάκα όμως που βρίσκονται στο επίκεντρο της συζήτησης "Τι λέτε; Για λουκάνικα...") Στο Dim απαντούσα, το δικό σου το ...ποιον το γνωρίζω καλά.

Απλώς να παρατηρήσω ότι οι γυναικίες συνεισφορές είναι σαφώς πιο... κοινωνικές στις απαντήσεις τους. Απλώς λέω.

Και η Παπαρήγα είναι πρότυππ κομψότητας. Λίγα με τη Μεγάλη Αρχηγό.! Το ντύσιμο της έχει θαυμαστεί σε τρεις διαφορετικές ΚΟμσομόλ και έχει πάρει και το βραβείο Πλεχάνωφ.

Παράξενος Ελκυστής είπε...

Φίλε, όσο εμείς ασχολούμαστε με τα λουκάνικα οι γυναίκες πάνε κατευθείαν στο ψητό!

Ανώνυμος είπε...

Και να που δυόμισι μήνες μετά μπαίνω κι εγώ σφήνα εδώ πέρα.
Λοιπόν το ουίσκυ για μένα είναι κάτι σαν τον Ντ' Αρτανιάν. Τι εννοώ: Όπως οι τρεις σωματοφύλακες , δεν ήταν τρεις αλλά υπήρχε κι ο Ντ΄Αρτανιάν, έτσι κι εγώ πίνω τρία ποτά (ρακή, κρασί, μπίρα), αλλά δεν είναι τρία γιατί πίνω και ουίσκυ. (Ρακή με ήτα παρακαλώ καθότι γράφω απο το Ρέθυμνο)
Το λοιπόν ουίσκυ.
Θα σας απογοητεύσω σφόδρα αγαπητοί ουικιάληδες: Γουστάρω Τζώνυ. Κι όχι μόνο αυτό αλλά ίδια απόψε ήπια τρία τέσσερα ποτήρια και τσίμπισα χοιρινό με σέλινο που΄χε μείνει απο το μεσημέρι. Χάλια ε;
Το χειρότερο όμως δεν το΄χω πει ακόμα: Μετά τα τρία τέσσερα, Ντ΄Αρτανιάν (που λέγαμε) πίνω τώρα μπίρα!!!!!!!!!!!!

ΥΓ. Περί σταγόνων που δακρύζουν στο ποτήρι: Αγαπητέ Ελκυστή αυτό που γράφεις το΄χω ξανακούσει αλλά μετά λύπης μου σου λέω πως είναι μύθος. Αυτά τα δάκρυα οφείλονται στους αλκοολικούς βαθμούς. Το ξέρω καλά γιατί βγάζω δική μου ρακή και συμβαίνει και κει το ίδιο.
Η πείρα μου λέει - και η πείρα αμέτρητων άλλων - πως τα κρίτήρια ποιότητας των ποτών είναι δύο:
Το πρώτο είναι η γεύση τους. Επειδή όμως δεν την έχουν όλοι το ίδιο εξασκημένη, υπάρχει και ένα δεύτερο πιο ασφαλές:
Το κεφάλι σου την άλλη μέρα.

Φιλά πολλά συμπότες!