Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2007

Πίνω μπάφους και βόσκω προ...

1.500.000 Ευρώ βρέθηκαν σε λογαριασμό βοσκού στα Ζωνιανά! Ε βέβαια! Είσαι πάνω στα κορφοβούνια του Ψηλορείτη και βόσκεις τα κοπάδια σου, παίζοντας την ωραία σου φλογέρα και ξαφνικά μιας προβατίνας σπάνε τα νερά της! Να μην έχεις επάνω σου κανα ψιλό να τη ξεγεννήσεις; Κάτι για μια ώρα ανάγκης βρε αδερφέ! Όπως είχε πει κι εκέινος ο Μητροπολίτης που επίσης είχε 1.000.000 (οκ, πιο φτωχός αυτός). Εννοείται βέβαια! Τί άντρας είσαι; Και που θα το ξεγεννήσεις το καημένο το πρόβατο; Στις σπηλιές και στα παλιά λημέρια των ανταρτών; Όχι βεβαια. Εκεί ο τελευταίος που γεννήθηκε ήταν ο Δίας. Προόδευεσε η κοινωνία από τότε Αντωνάκη! Λεφτά έχεις και θα τη πας στα καλύτερα! Στο Ιασώ! Δεν το συζητάμε καν. Πετάει ο γάιδαρος που λέει και η διαφήμιση του τζόκερ; Πετάει! Πετάει! Και μαζί του και η προβατίνα. Και σε ποιο δωμάτιο θα το πας το καημένο το πρόβατο. Σε δίκλινο; Α πα πα! Σε δίκλινο , να μην έχεις μούτρα να δεις το συγχωριανό σου την άλλη μέρα στο καφενείο; Τί θα του πεις; Όχι, τί θα του πεις; Είναι αδιαπραγμάτευτο. Σε σουίτα του τελευταίου ορόφου! Με δική του καμαριέρα, υπηρέτρια, καθαρίστρια, δασκάλα αγγλικών, διατροφολόγο, αστρολόγο και personal trainer. Όχι ή είμαστε από τα Ζωνιανά ή δεν είμαστε!
Και στο μεταξύ σου στέλνουν από το χωριό την Πόρσε τη Καγιέν με τα φυμέ τζάμια. (Άραγε η Πόρσε βγάζει αγροτικά όπως η Ντάτσουν; Στην Ελλάδα θα γινόταν ανάρπαστα.) Γιατί πως θα κυκλοφορείς στην Αθήνα; Σα γύφτος; Και το μωρό πως θα πάει σπίτι του ; με ταξί; Και στη πατρίδα είσαι ήσυχος... Έχει μείνει το άλλο αμάξι, το Χάμερ. Αντέχει αυτό. Το έχουν οι Αμερικανοί στο Ιράκ και στο Χάρλεμ, δεν θα κάνει για το χωριό; Σε περίπτωση δηλαδή που κάνουν ντου τίποτα ανυποψίαστοι μπάτσοι (σαν τους ανυποψίαστους νεοσύλλεκτους Ρωμαίους που στέλνει στο Πετιμπόνουμ ο Ιούλιος Καίσαρας) και θα πρέπει να αμυνθούν οι σύντεκνοι. Να μην πουν ότι τους πούλησες!

Και σκέψου τώρα: Αν έχεις 300 πρόβατα, είσαι δηλαδή μεσοβοσκός, και τα μισά απ' αυτά είναι θηλυκά, από 10.000 ευρώ η κάθε γέννα στο Ιασώ ίσον 1.500.000. Ίσα - ίσα που βγαίνει ο άνθρωπος! Χώρια όλα τ' άλλα έξοδα μανικιούρ πεντικιούρ, κομμωτήρια, ρούχα, σινεμά, εξόδους, γήπεδα, νόβα. Και οι άκαρδοι οι μπάτσοι τον πάνε μέσα... Αμαρτία...

Πως είπατε; Δεν υπάρχουν πρόβατα που να πηγαίνουν στο γήπεδο ή στο κομμωτήριο ή να κυκλοφορούν με καγιέν; Είστε σίγουροι;

5 σχόλια:

piece de resistance είπε...

mia pragmatikotita pou prolavanei kai tin pio agria fantasia se efxaristo poli gia tin episkepsi sou

Λωτοφάγος είπε...

Καλώς ήρθες! Πολύ καλη ιδέα το όνομά σου, είτε κανείς γνωρίζει τι σημαίνει είτε όχι. Όσο για τα Ζωνιανά, το πρόβλημα είναι ακριβώς ότι η απόσταση μεταξύ μορφωτικού και οικονομικού επιπέδου των κατοίκων είναι αστρικού μεγέθους! Απ΄ό,τι ακούω μάλιστα, η νεότερη γενιά είναι το ίδιο αστοιχείωτη, συνεπώς δεν βλέπω φως στο τούνελ, ούτε καν του τρένου που έρχεται!

Ανώνυμος είπε...

@piece de resistance:
Η πραγματικότητα είναι πολύ χειρότερη. Την ξέρω πολύ καλά. Φέτος το καλοκαίρι παραλίγο να θρηνούσα θύματα. Αλλά το θέμα του ποστ μου αφορά γενικώς τα πρόβατα και την ανοχή της κοινωνίας.
@ Επικίνδυνε λωτοφάγε:
Σ' ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη. Βλέπω στο μπλογκ σου ότι έχουμε κάτι κοινό: Φωτογραφίες δρόμου. Τραβάω καθημερινά. Πιστεύω στη σοφία τους. Αν θες, ρίξε μια ματιά στο κάτω - κάτω μέρος του μπλογκ μου και θα καταλάβεις.

Παράξενος Ελκυστής είπε...

Εγώ είμαι ο ανώνυμος. Πάτησα νωρίτερα το enter απ' ότι έπρεπε.

Θυμήσου πως με λένε… είπε...

πολύ καλός ο τίτλος...φοβερός!