Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2007

ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ


Ένα φεγγάρι πράσινο , μεγάλο,
που λάμπει μες τη νύχτα - τίποτ’ άλλο

Πέρα μακριά κάποιο στερνό σινιάλο
του βαποριού που φεύγει - τίποτ’ άλλο

Και μόνο εν’ παράπονο μεγάλο
στα βάθη του μυαλού μου – τίποτ’ άλλο

Επανέρχομαι με το ποίημα του Λαπαθιώτη γιατί κατάφερα (επιτέλους !) να αναρτήσω τη δική μου εκδοχή στη μουσική του επένδυση (το χρώσταγα στο serifaki).
Καλή ακρόαση.

10 σχόλια:

5 pink flowers είπε...

πολυ καλο! δεν ηξερα οτι γραφεις και μουσικη..αχ πως τα καταφερες και ανεβασες τη δικη σου μπραβο πιο πολυ για τη συνθεση αλλα και γαι το τεχνολογικο επιτευγμα!!

serifaki είπε...

Μια χαρα αποτελεσμα!..το μουσικο θεμα της τελευταιας στροφης μ΄αρεσει πολυ..η ερμηνεια σ΄αυτη τη στροφη οχι..

Παράξενος Ελκυστής είπε...

@ 5 pink flowers: Ευχαριστώ πολύ. Ναι, (κουτσο)γράφω μουσική. Ή μάλλον έγραφα (και μάλιστα πολύ) αλλά τώρα τελευταία το έχω σταματήσει. Μετά από πάρα πολλές προσπάθεις μάλλον τυχαία την ανέβασα! Τώρα δεν θυμάμαι πως το κάνουνε. Αλλά θα ξαναπροσπαθήσω γιατί έχω κι άλλα τραγούδια προς ανάρτηση.

@serifaki: Για την ερμηνεία δεν έχεις άδικο. Το τραγούδι στη τελευταία στροφή γίνεται λαϊκό και (ακολουθώντας την υπόγεια κορύφωση των στίχων)κάπως σπαραχτικό κι ο Κωστάκης ο Κληρονόμος που τραγουδάει δεν μπορεί να ακολουθήσει στο ύφος, γιατί δεν είναι λαϊκός τραγουδιστής. Έχει όμως, γενικά, πολύ αισθαντική φωνή.

ξανθίππη είπε...

Το άκουσα αρκετές φορές...Μ'αρέσει.Μ'αρέσει κι εμένα αυτό το γυρίσμα στο τέλος.
Και μουσικός, λοιπόν...
Έχεις κι άλλα κρυφά ταλέντα? ;-)

Παράξενος Ελκυστής είπε...

@Ξανθίππη: Ναι. Έχω ένα κρυφό ταλέντο να σαβουριάζομαι! Κάθε τόσο τρώω μια τούμπα και βρίσκομαι φαρδύς-πλατύς στην άσφαλτο, στην παραλία, στο χώμα, όπου βρω τελοςπάντων. Και επίσης να κάνω ζημιές, να σπάω ή να γκρεμίζω διάφορα! (από αυτοκίνητα, μέχρι έπιπλα μπάνιου!) Τα "ταλέντα" μου εξαντλούνται εδώ. Και για όσους με ξέρουν δεν είναι και τόσο κρυφά.

Παράξενος Ελκυστής είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...

χμμμ....και μετριοφρων λοιπον απο τα λεγομενα σου....αν κρινω απο τις μουσικες σου ελπιζω να μην ειναι υπερμαχος της θεωριας του ταπεινου(χριστιανισμος-μπλιαχ)...γιατι εγω αυτη τη θεωρια την μεταφραζω κοινως ως μετριοφρων(παραγωγο του μετριος) και δεν σου ταιριαζει κατα εμε που εχω αλανθαστη κριση και ειμαι και ψωνισμενη.
και δεν θα ανεχτω να πεσω εξω!
χα!
καληνυχτομερα
btw το τραγουδι δεν το εχω ακουσει μελοποιημενο απο αλλον αλλα να εισαι σιγουρος πως η γνωμη μου μετραει.
χα! και ελπιζω να με παιρνεις στα σοβαρα ασχετως με τα χα και τα χου μου.
εικονικη πραγματικοτητα παραξενε...θα μπορουσα να ειμαι και ο Θ.Κ... που θαυμαζεις(δεν ειμαι για να μη σε αγχωσω)...U never know...so let us all be ourselfs or at least what we think is the imagery of us...at the deepest end(εχω και proficiency...να μη το πω???)
btw..χαρηκα που μπηκα στο εικονικο σου σπιτι γιατι αν μη τι αλλο ειναι ομορφο εικαστικως...περα απο τα ποστς...αλλωστε η αισθητικη ειναι παρεξηγημενη και τοσο κομπλεξαρισμενη εννοια που σχεδον βαριεμαι να μπω στη διαδικασια να εξηγησω τι εννοω...ειναι αν μη τι αλλο η πρωτη και πιο αληθινη αισθηση...αν και πολλοι υποστηριζουν οτι ειναι κατασκευασμενη-αλλα θα στο αναγαγω στο απλο κατασκευασμενο αλλα πραγματικο παραδειγμα-σε μια γκομενα τι θα προσεξεις οταν σου πει γεια!?
ειναι φυσει αδυνατον να παρατηρησεις χαρακτηρα....
λοιπον ...τελος!
εχεις ομορφο μπλοκακι at first sight...και αν εχεις κι ως second sight...το νου σου...θα στην ¨"πεσω"
χα!

Unknown είπε...

aa kai ennoousa oti den eimai o θ.π
εκ παραδρομης διορθωση...

Παράξενος Ελκυστής είπε...

@a-moral:Νυχτοκαλημέρα! Καταρχήν έτσι όπως γράφεις δεν θα μου έκανε καμία εντύπωση αν ήσουν κι ο Θ.Β (δηλ: Θου-Βου)! Δεν μου λες, κλειδώθηκες έξω απ' το σπίτι σου και πήγες σε ίντερνετ καφέ μέχρι να ξυπνήσουν οι γείτονες και σου ανοίξουν; ήτοι: Τί ώρα είναι αυτή που ποστάρεις;;;4:38 π.μ ;!!!Θα μας τρελάνεις εντελώς;;!!
Συμφωνώ για τη μετριοφροσύνη. Η μετριοφροσύνη είναι για τους μέτριους, ο χριστιανισμός (η Εκκλησία εννοοώ) για τους ευνουχισμένους κι ο Καραμανλής για τα μπάζα...Συμφωνώ επίσης για την πρώτη εντύπωση που κάνει ένα μπλογκ. Κι όπως λένε κι οι Αμερικάνοι δεν υπάρχει δεύτερη ευκαιρία να κάνεις πρώτη εντύπωση.
Χαίρομαι που πέρασες πουρνό - πουρνό με τη δροσούλα και με αυτό το μπρίο και τη ζωντάνια που εμείς οι ημεράνθρωποι δεν έχουμε. Να περνάς πιο συχνά να σε βλέπουμε.

Ανώνυμος είπε...

Poli oreo tragoudi elkisti