Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2007

Ενθύμια της απερισκεψίας μου

Αποδεχόμενος την πρόσκληση του Δημήτρη Αθηνάκη έχω άπειρα ενθύμια απερισκεψίας να γράψω. Σταχυολογώ ένα τελευταίο:

Μέρα μεσημέρι στην οδό Αθηνάς, πριν λίγους μήνες. Μόλις έχω "σηκώσει" χρήματα από το ΑΤΜ για να πληρώσω το νοίκι. Βλέπω ένα πηγαδάκι από κόσμο. Χώνομαι. Ένας "παππατζής" κάνει παιχνίδι. Κάθομαι και παρατηρώ το κόλπο. Τα στημένα, τα τσιράκια, τους δήθεν πελάτες. Εδώ "εδώ παππάς, εκεί παππάς, που είναι ο παππάς;"Βλέπω τα χέρια του πως κινουνται, το παιχνίδι με τα μάτια, τις αβάντες από τους άλλους, τα δήθεν κέρδη . Η αυτοπεποίθησή μου στο φουλ, η αλαζονεία μου στο τέρμα. Αποφασίζω να παίξω. Βάζω 100 ευρώ.Ξαφνικά ο παππατζής γίνεται ταχυδακτυλουργός από τους λίγους! Για πότε τα έχασα δεν το πήρα χαμπάρι! Πετάγεται ένας και μου λέει: "άντε βάλε άλλα τόσα να ρεφάρεις!" Αρνούμαι. Αλλά 10ο ευρώ ρε γαμώτο είναι πολλά. "Βάλε!" επιμένει ο περαστικός που μέχρι τότε δεν τον είχα παρατηρήσει, δεν είχε μιλήσει καθόλου και νόμιζα πως δεν ήταν στο κόλπο. Τελικά βάζω άλλα 100. Πάνε κι αυτά... Πάει το 1/3 από το νοίκι. Ακόμα το κλαίω.
Τον σπιτονοικοκύρη μου τον πλήρωσα με 2 εβδομάδες καθυστέρηση κι αφού μου έπρηζε σχεδόν καθημερινά.
Καλά να πάθω. Το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται!

Με τη σειρά μου καλώ τους Dim, Vassia και Ξανθίππη.

8 σχόλια:

ξανθίππη είπε...

Καλωσόρισες, παράξενε... Έχεις όρεξη για παιχνιδάκια, ε; Αποδέχομαι ,λοιπόν, την πρόσκληση και προσεχώς θα εκθέσω τις απερισκεψίες που είναι ουκ ολίγες..!

Βάσσια είπε...

Eλκυστή, καλησπέρα :-)
Αποδέχομαι, και το επόμενο post μου θα είναι αυτό.
(είμαι απερίσκεπτη.....)
Όσο για τον παπατζή, συμβαίνει και στους καλύτερους.

Παράξενος Ελκυστής είπε...

@Ξανθίππη
Περιμένω... κάτι μου λέει ότι θα γελάσω πολύ...

Παράξενος Ελκυστής είπε...

@vassia:
Σκεφτόμουν τι έκανα με τον παπατζή κι έλεγα: "δεν είναι δυνατόν! Πως την πάτησα έτσι!" Και γελούσα με τα χάλια μου. Αλλά με είχε πιάσει κάτι, δεν ξέρω. Ήμουν σαν υπνωτισμένος.

Unknown είπε...

Τουλάχιστον εσύ δεν πέρασες συνολικά δυο βδομάδες στο νοσοκομείο, εν μέσω χριστουγέννων από...απερισκεψία, για να μην πω καμιά πιο βαριά κουβέντα...!

Από παπατζή, ε;
Pas mal!!!

Φαντάσου και πόσοι ακόμα μας περιμένουν στη γωνία...

Καλησπέρα, παράξενε ελκυστά!
Καλησπέρα σε όλη την παρέα!

virginia Diakaki είπε...

emena ayto me ton papatzi mou etyxe otan imoyn 18 xronon..akoma to thimamai kai gelao

House for rent είπε...

Το κρέμασα και στην@ ξανθίππη το κρεμάω και εδώ και όχι στο δικό μου μπλογκ γιατί θα με πάρουνε χαμπάρι κι άντε να τα γυρίζω πάλι. Ιδού λοιπόν η δική μου ιστουάρ:

Δεν είμαι αφηρημένος δεν χάνω πράγματα αλλά δεν συγκρατώ ονόματα.

Αυτό μου το κουσούρι με φέρνει σε δύσκολη θέση με τους ανθρώπους που συναναστρέφομαι και δη γέννους θυληκού. Έχω εφεύρει χιλιάδες εκφράσεις με κτητικές αντωνυμίες κ.ο.κ. Αυτό βέβαια φαίνεται κάπως περίεργα όταν βρίσκομαι σε πολύ προσωπικές στιγμές αλλά όλα κι' όλα δεν κάνω ποτέ λάθος στις στιγμές της έντασης.

Όμως συνέβη κάτι απίστευτο. Όταν προσπαθούσα να διακόψω ομαλά κάποια σχέση, θεώρησα ότι το να την αποκαλώ με το όνομά της θα ήταν πιο γλυκό. Αυτή με αγριοκοίταξε και μου είπε, ότι, για να της απευθύνομαι έτσι, μάλλον είχα αποφασίσει να διακόψουμε και χρύσωνα το χάπι.
Καταλαβαίνεις το δράμα μου... μα για σένα @παράξενος ελκυστή έχω και μια άλη ιστορία όχι απαραίτητα απερισκεψίας αλλά ταιριάζει με το προφίλ σου δες στο μπλογκ μου.

Παράξενος Ελκυστής είπε...

@(άγνωστος) Χ:
Αυτό ακριβώς εννοώ: Αν ήμουν 18 χρονών το καταλαβαίνω! Αλλά τώρα;!:! Που υποτίθεται πως έχουμε ζήσει και πέντε εμπειρίες στη ζωή μας, να την πατάω έτσι!!! Σαν 18χρονο!!!