Τετάρτη 6 Αυγούστου 2008

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(φωτό: Παράξενος Ελκυστής)







Ο Γ. και η Ε. μόλις παντρεύτηκαν και ενωμένοι αντιμετωπίζουν τις πρώτες δυσκολίες της κοινής τους πορείας.

Αυτός ο γάμος σηματοδότησε το τέλος της παρέας που ξέραμε: Το 3ο και τελευταίο μας στέκι, το υπόγειο του Γ. στα Εξάρχεια, στις παρυφές του λόφου του Στρέφη, με το πιάνο και τα εκατοντάδες μπουκάλια με ποτά, που για χρόνια φιλοξένησε άπειρες ώρες προβών, μουσικών αναζητήσεων, συζητήσεων, αμπελοφιλοσοφιών, καπνίσματος, ποτών και πάρτυ, πλέον θα νοικιαστεί.
Ας είναι καλά τα παιδιά , πάντα ευτυχισμένα, όπως εκείνη την ημέρα, κι εμείς θα βρούμε κάπου αλλού να συναντιόμαστε.







Ο γάμος του Γ. και της Ε. στη Γεωργιούπολη πριν 3 Σάββατα αποτέλεσε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ταξιδέψουμε και να περιπλανηθούμε λίγο στο Νότιο Ρέθυμνο και στα υπέροχα τοπία και παραλίες της περιοχής.





Για πολλούς η παραλία του Αγίου Παύλου θεωρείται η καλύτερη παραλία στην Κρήτη. Η τεράστια αμμοπλαγιά την καθιστά απρόσιτη στην επέλαση των τουριστών και παράδεισο στους λίγο μυημένους.



Μ' ένα μοναδικά ήρεμο και χαλαρωτικό ξενοδοχείο πάνω στο βράχο στον οικισμό του Αγίου Παύλου και το μικρό κλειστό κόλπο, με τα λίγα σκαλάκια που σε κατεβάζουν στην (ιδιωτική σχεδόν τέτοια εποχή και καθημερινή) παραλία και τη θέα στον απέναντι βράχο και στο βαθος το Λυβικό πέλαγος είναι ένα υπέροχο μέρος για χαλάρωση και έμπνευση. Με το εκπληκτικό μπαράκι του το "sleeping dragon" με τις αιώρες να ανεμίζουνε νωχελικά μπροστά στο γαλάζιο της θάλασσας και του ουρανού είναι το τέλειο μέρος για μια ολιγοήμερη απόδραση.







Προσέξτε το βράχο απέναντι. Τί σας θυμίζει; Για σκεφτείτε.

Την απάντηση την έδωσε ο Γάλλος που έχει το μπαράκι:






Επιστροφή στην Αθήνα εξαργυρώνοντας την μικρή - από τη σημαία - απόδραση με στρες και απανωτά 35άρια του θερμομέτρου. (Ευτυχώς φέτος δεν είχαμε πολύ καύσωνα και τη βγάλαμε μάλλον καθαρή).

Στο μεταξύ μια 2η προσπάθεια για διακοπές στο πάνω Κουφονήσι για ένα ποτό στο ωραιότερο μπαρ του Αιγαίου το Σορόκο έληξε άδοξα με μια απλή 3ήμερη βόλτα . Δυστυχώς έκτακτες επαγγελματικές (κωλο)υποχρεώσεις με ανάγκασαν να φύγω άρον άρον από το νησί και την παρέα μου κι ενώ είχα προγραμματίσει να μείνω 3 ημέρες ακόμα.

Ξανά λοιπόν πίσω στην Αθήνα που αγκομαχά και ασθμένεται , που λιώνει στην άσφαλτο και ιδρώνει στους ακάλυπτους.

Κι έτσι φτάσαμε μέχρι μεθαύριο - την Παρασκευή- όπου αυτή τη φορά θα φύγω διακοπές! Ναι! Επιτέλους! Γαύδο για ελεύθερο κάμπινγκ, Σούγια και Δυτικά Χανιά.

Δικηγόροι, μπάτσοι, καλόγριες και λοιπά εξέχοντα μέλη της κοινωνίας μας ραντεβού το Σεπτέμβρη!

ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΩΡΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ!

7 σχόλια:

Anel είπε...

Αν είχες ποστάρει αυτό το κείμενο μία βδομάδα νωρίτερα θα είχα πάει στον Αγ. Παύλο μόνο και μόνο για να δω αυτό το βράχο... Τώρα είναι πολύ αργά! Του χρόνου πάλι! Επίσης γιατί συγκινήθηκα τόσο μα τόσο με το γάμο στη Γεωργιούπολη και το τέλος της παρέας; Καλό καλοκαίρι!

vasikos metoxos είπε...

Πολύ Κρήτη ρίξαμε τελευταία. Το αξίζει όμως. Τους βουδιστές τους είδες στον Άγιο Παύλο?

Παράξενος Ελκυστής είπε...

Καλώς μας ήρθες Άνελ!
Αν πας στον Άγιο Παύλο θα εντυπωσιαστείς τόσο από το Βράχο όσο και από την τεράστια παραλία με την παχιά καυτή άμμο, πίσω απ΄αυτόν. Ποτέ δεν είναι αργά! Του χρόνου να μαστε καλά! Μπορεί να ξαναπάω κι εγώ!
Το "τέλος της παρέας" ίσως να είναι υπερβολικό! Σίγουρα δεν ήρθε το τέλος, απλά μετασχηματίζεται σε αυτό που είναι η φυσική εξέλιξη και πορεία των πραγμάτων. 5 ζευγάρια από την ίδια παρέα έχουν παντρευτεί ή πρόκειται να παντρευτούν μεταξύ τους ενώ κάποιοι έχουν ήδη και μωράκια!
Είναι μια πανέμορφη εξέλιξη...

Παράξενος Ελκυστής είπε...

@Βασικέ Μέτοχε:
Όντως πολύ Κρήτη έχουμε ρίξει τώρα τελευταία! Υπερβολικά πολύ δηλαδή!!

Δεν είδα ακριβώς βουδιστές, μόνο μια παρέα που έκανε γιόγκα ντυμένοι ανάλογα. Λένε πως το τοπιο έχει τρομερή ενέργεια και γι αυτό προσελκύει τους λάτρεις αυτής της mentalite.

Είναι όμως υπέροχα και νομίζω ότι οι φωτογραφίες μου τον αδικούν.

lucy είπε...

οταν είχα βρεθεί στην υπέροχη αυτή παραλία δεν είχε ούτε ξενοδοχειακι ούτε μπαράκι. κι έχεις δίκιο πως οι φωτο την αδικούν. ίσως την θεωρώ την καλύτερη στην κρήτη.

Chryssa είπε...

Ελκυστή μου,
Έχω κάνει διακοπές στην Κρήτη καμιά δεκαριά φορές... Δεν ξέρεις τι ζημιά μου έκανες με τη φωτό με το εκκλησάκι στη Γεωργιούπολη. Και αν έχω κάτσει να το χαζεύω ώρες ατελείωτες...

Καλά να περνάς.

:)

Στρατος "exoaptonkyklo" Ραπτοπουλος είπε...

Μας ξελογιασες φιλε.Αντε και του χρονου στο δρακο!