Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2008

ΚΑΤΩ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ «ΣΥΜΦΩΝΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ»

Στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. 15-16 Οκτωβρίου του 2008, ο Ν.Σαρκοζί προωθεί προς υπογραφή το ρατσιστικό «Ευρωπαϊκό Σύμφώνο Μετανάστευσης». Η Ελληνική Κυβέρνηση υποστηρίζει πλήρως τα δρακόντεια αντιμεταναστευτικά μέτρα με επίσημες δηλώσεις των Κ.Καραμανλή και Π.Παυλόπουλου.
Το «Σύμφωνο» προβλέπει στρατιωτικοποίηση των Ευρωπαϊκών συνόρων, δημιουργία Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής, νέες ομάδες ταχείας επέμβασης και περιφερειακά συντονιστικά κέντρα (π.χ. στον Πειραιά για θαλάσσιες περιπολίες στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο). Μαζικές απελάσεις και «επαναπροωθήσεις» των «χωρίς χαρτιά», και κατασκευή νέων στρατοπέδων συγκέντρωσης στην Ελλάδα και αλλού. Φυλάκιση των μεταναστών μέχρι και 18 μήνες και άρνηση επανεισόδου στην Ε.Ε. για 5 χρόνια μετά την απέλαση. Βάζουν τέλος στις μαζικές νομιμοποιήσεις μεταναστών και καθιερώνουν από το 2012 ηλεκτρονικές άδειες παραμονής και βίζες με αποτυπώματα των 10 δακτύλων από την ηλικία των 6 ετών. Πρόκειται για ένα ρατσιστικό τερατούργημα που ποινικοποιεί τη μετανάστευση, «αναβαθμίζει» την Ευρώπη-Φρούριο σε σύγχρονο Κολαστήριο και την Ελλάδα σε χώρα-φυλακή του Ευρωπαϊκού Νότου.
Το «Σύμφωνο Μετανάστευσης» δεν πρέπει να περάσει! Κανένα νομοθέτημα δεν θα πείσει τους μετανάστες της φτώχειας και του πολέμου που δημιουργεί και στηρίζει η Δύση και η Ε.Ε. να κάτσουν στο σπίτι! Όσο ψηλότερα τείχη υψώνονται, τόσο θα τρίβουν τα χέρια τους οι δουλέμποροι και θα ανεβαίνει η ταρίφα του ταξιδιού. Όσο θα δημιουργούνται νέα στρατόπεδα και θα απορρίπτονται αιτήσεις ασύλου, τόσο περισσότεροι θα καταφεύγουν σε κυκλώματα και θα ενισχύεται η διαφθορά στις Υπηρεσίες Αλλοδαπών. Όσο οι νόμοι θα αρνούνται τη νόμιμη εργασία και ασφάλιση των μεταναστών τόσο θα πολλαπλασιάζονται οι «Μανωλάδες», και τα φασονάδικα-κάτεργα, προς όφελος των λαθρο-εργοδοτών.
Γι αυτό απαιτούμε:
• να μην υπογράψει η Ελλάδα το νέο ρατσιστικό «Σύμφωνο Μετανάστευσης»
• λεφτά για υγεία, παιδεία, μισθούς και συντάξεις, όχι για συνοριοφυλακές και στρατόπεδα μεταναστών και προσφύγων
• νομιμοποίηση και ίσα δικαιώματα για όλους τους μετανάστες εργάτες της Ε.Ε. - όχι άλλες «Μανωλάδες»
• χορήγηση υπηκοότητας στα παιδιά των μεταναστών που γεννήθηκαν ή σπουδάζουν εδώ
• άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες, όχι απελάσεις και «επαναπροωθήσεις»



Για περισσότερες πληροφορίες και για υπογραφή του πιο πάνω κειμένου στο: http://www.ksm.gr/

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

το πήρα μαζί μου, καλημέρα

ΑΝΑΣΑ είπε...

κάπως έτσι γίνεται και με τα ναρκωτικά. Και πάλι εκεί η ίδια ιστορία.
Σε κάθε περίπτωση τα γεγονότα καμμίά φορά ξεπερνούν τους ανθρώπους και τους νόμους τους και βάζουν την ανθρώπινη κοινωνική αντοχή απέναντι ...μεγάλα θέματα
άγρια..

Παράξενος Ελκυστής είπε...

Χίλια ευχαριστώ Μαρία μου! Χρειάζεται να το πάρουν πολλοί μαζί τους!Μου άρεσε πολύ και η εισαγωγή σου!

Στρατος "exoaptonkyklo" Ραπτοπουλος είπε...

Μαζι σου μ ολη μου την ψυχη !
Την καλημερα μου.

Ανώνυμος είπε...

ήρθα εδώ να αφήσω ολίγη γκρίνια, καθότι όταν έκανα ένα άλλο ποστ, για το lgbt, όλοι έσπευσαν να προσυγπογράψουν και να υποστηρίξουν και μπράβο τους και να πάρουμε από κει παράδειγμα για την υποστήριξη της διαφορετικότητας. αλλά, ... αλλά, πόρω απέχει η κατάσταση από το έιναι αδιαίρετος και ενιαίος ο αγώνας για τα ανθρώπινα δικαιώματα. ίσως το πρόβλημα να έγκειται στο ότι οι άμεσα θιγόμενοι -που χωρίζονται ΚΑΙ μεταξύ τους από το εμπόδιο της γλώσσας, και από μας τους ημεδαπούς και νόμιμους- δεν έχουν εδώ λόγο και φωνή. οταν θα ακουστεί δυνατά και αγανακτισμένα, όταν θα μεταναστεύσουμε κι εμείς, υπό όρους, όχι επιλογής αλλά ανάγκης, θα θυμηθούμε, να θυμηθούμε μάλλον, την ηχηρή σιωπή. νά, μούδωσες ένα καθημερινό μάθημα, και όχι Κυριακάτικο, ελληνικής γλώσσας και ελληνικής εγωκεντρικότητας.

Hypocrite lecteur είπε...

Υπέγραψα! Μπράβο φίλε για άλλη μια φορά.