Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΒΟΥΤΙΑ

Αφού προβληματίστηκα αρκετά για το αν πρέπει να αποκαλύψω την πραγματική μου ταυτότητα τελικά πήρα την απόφαση.


Από τη μια μεριά είχα το ψευδόνυμο, τη σιγουριά της ανωνυμίας που μου επέτρεπε να κινούμαι απαρατήρητος, να εισχωρώ με ευκολία στα διάφορα μονοπάτια των σκέψεων, εντυπώσεων και απόψεων των φίλων μπλόγκερ. Πιστεύω στην αθέατη πλευρά. Είναι αυτή που σου επιτρέπει να παρατηρείς με την ησυχία σου, να ακούς και να αφουγκράζεσαι. Αλλά από την άλλη πλευρά όμως έμπαινα σε αναρτήσεις συζητώντας παθιασμένα με μπλόγκερς που συμμετέχουν επαγγελματικά (μερικές φορές όμως χωρίς να το ξέρω) με τα βιβλία ή με κάποιο συναφή χώρο. Σε αυτούς οφείλω να είμαι ειλικρινής. Αλλιώς η όποια καλή μου διάθεση είναι σίγουρο πως θα αμφισβητηθεί.


Εδώ και ένα περίπου μήνα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μελάνι το πρώτο μου μυθιστρόρημα με τίτλο "Η πόλη του Αναστέλλοντος ήλιου". (Προσοχή, είναι αναστέλλοντος με "σ" κι όχι ανατέλλοντος. Είναι αυτό το "σ" που κάνει όλη τη διαφορά.). Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος και χαίρομαι διπλά που το μοιράζομαι μαζί σας...

Και (πολύ) λίγα λόγια για το θέμα:
Ένα απόγευμα ο πρωθυπουργός Αρίστος Συνετός ο Νεότερος καλεί στο γραφείο του τον πιο διάσημο αρχιτέκτονα με σκοπό την ανέγερση ενός νέου Πρωθυπουργικού Μεγάρου, που φιλοδοξεί να το καταστήσει ως το Κτίριο - Έμβλημα της νέας εποχής, της Δημοκρατίας της Δημόσιας Αισθητικής. Όλη η χώρα ενθουσιάζεται και παραληρεί με την κατασκευή του έργου. Κανείς δεν μπορεί να φανταστεί ποιο είναι το πανούργο σχέδιο που κρύβεται από πίσω και ποιος είναι ο πραγματικός ιθύνων νους του. Εκτός από μια νεαρή απόφοιτο της Αρχιτεκτονικής Σχολής που, με τη βοήθεια μιας «παράνομης» γιάφκας καλλιτεχνών, είναι αποφασισμένη να αντισταθεί ώς το τέλος.

περισσότερες πληροφορίες εδώ: http://www.melanibooks.gr/showproduct.asp?catid=467

20 σχόλια:

Locus Publicus είπε...

Αγαπητέ κ. Οικονόμου, τα συγχαρητήριά μου, και τις ευχές μου για μια καλή και αξιοπρεπή παρουσία στον εκδοτικό χώρο. Χαίρομαι για την "αποκάλυψη" και τα πολλαπλά ενδιαφέροντα που βλέπω. Θα αποκτήσω το βιβλίο διαδικτυακά, και θα το προσθέσω στα καλοκαιρινά μου διαβάσματα.

Ευχές:)
Locus

vasikos metoxos είπε...

Καλή πορεία και ένδοξη εύχομαι και θα επιστρέψω με σχόλια για το μυθιστόρημα. Πάντα τέτοια αγαπητέ ελκυστή.

ΥΓ Ποιο πολύ για αρχιτέκτονας μου έκανες. Φαίνεται ότι τελικά και το "πασπαρτού" τμήμα του Πολυτεχνείου κρύβει εκπλήξεις...

Παράξενος Ελκυστής είπε...

Αυτό που φοβόμουν αγαπητέ μου Λόκους: μόλις αποκάλυψα το όνομά μου αρχίσαν οι επισημότητες!!Προτιμώ το παλιό καλό "παράξενος".
Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές! Αχ, γι αυτή την αξιοπρέπεια ζούμε. Και φυσικά περιμένω κριτική.

Παράξενος Ελκυστής είπε...

@Βασικός μέτοχος:
Ποτέ δεν μου είχε περάσει η σκέψη να γίνω αρχιτέκτονας ακριβώς επειδή εξαντλούσα όλη τη δημιουργικότητά μου αλλού. Αλλά για κάποιο περίεργο λόγο όλοι συνεχίζουν να με περνάνε για αρχιτέκτονα...Είναι αυτό που μου είχε πει κάποτε ο Τομπάζης: "αρχιτεκτονίζεις νεαρέ μου..."
Αυτό το "πασπαρτού" είναι λοιπόν που μας έχει κάψει!
Περιμένω με αγωνία την επιστροφή!

Ανώνυμος είπε...

Παράξενε Δημήτρη, σού εύχομαι τα καλύτερα για το πρώτο σου βιβλίο που μόνο για πρώτο δεν μοιάζει, έτσι όπως είναι "οικονομικά" γραμμένο...
Νομίζω ωστόσο, ότι το μεγαλύτερό του προσόν είναι ότι παρά τα δυσοίωνα που προβλέπει δεν έχει ίχνος "τρομοκρατίας" από κείνην που διοχετεύουν με ύπουλο τρόπο, παρεμφερή έργα τόσο στη λογοτεχνία όσο και στο σινεμά ή άλλες εκφράσεις μη καλλιτεχνικές όπως η ειδησεογραφία. Δεν ξέρω με ποιό τρόπο το κατάφερες, αλλά και μόνο γι αυτό αξιζει ειλικρινη συγχαρητήρια.

Eulie Aeglie είπε...

Αυτά είναι όμορφα πράγματα. Παράξενα όμορφα πράγματα που έλκονται και προ(σ)έρχονται. Χαίρομαι πολύ πολύ. Καλή συνέχεια.

Παράξενος Ελκυστής είπε...

@Μαρία
Σ ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Ένα από τα πολλά που είχα στο μυαλό μου καθώς το έγραφα ήταν ακριβώς αυτό: να μην παρασυρθώ και γράψω κάτι δυστοπικό. Δεν ζούμε στο 1948. Αλλά να αποδώσω μια κοινωνία σε μια επίπλαστη ευμάρια ακριβώς σαν να ζούσε υπό το φως ενός ήλιου που δεν ανατελλει ποτέ πραγματικά. Τώρα αν τα κατάφερα είναι άλλη ιστορία.

Παράξενος Ελκυστής είπε...

@Αίγλη:
όμορφα πράγματα κι αγαπημένα. Δικά μου, δικά σου και των φίλων μας.

Hypocrite lecteur είπε...

Τώρα δηλαδή μπορώ να σου πετάω νεράντζια στο δρόμο και να λέω ότι φταίει η επωνυμία;

Alea jacta est

Ταξιδιάρικο Πουλί είπε...

Μεγάλο και σημαντικό βήμα! Μεγάλη αλλαγή στη ζωή σου! Εύχομαι ό,τι καλύτερο επιθυμείς και φαντάζεσαι. Κυρίως εύχομαι η πορεία του βιβλίου να μην αλλάξει αυτό που είσαι. Όσο για την αποκάλυψη του ονόματος ήδη το ξέχασα Παράξενε. Καλή επιτυχία!

Στρατος "exoaptonkyklo" Ραπτοπουλος είπε...

Παραξενε σου στελνω κι εγω τα συχαρικια μου.
Ελπιζω με την δημοσιοτητα να μη την "ψωνισεις" και αλλαξει ο "παραξενος" που ξεραμε.
Τα λεμε λοιπον.

Φαίδρα Φις είπε...

"όμορφο και παράξενο ταξίδι"...
να έχει

καλοτάξιδο το βιβλίο
από την καρδιά μου

καλημέρα

Σπίθας είπε...

Ελκυστά μου, εύγε! Πρωτότυπη ιδέα, δεμένη πλοκή, ζωντανή γλώσσα, προσεκτικά δομημένοι χαρακτήρες, συναρπαστική κορύφωση... Και εις ανώτερα άστρο μας ανατέλλον (χωρίς σίγμα)!

gasireu είπε...

μπράβο σας και καλή επιτυχία, τώρα θα μπορώ να βρώ και το τηλέφωνο από το μητρώο να σας τα πω in person...χα πλάκα κάνω!

Παράξενος Ελκυστής είπε...

@Ypocritelecteur:
Ντομάτες και γιαούρτια να μην είναι και όλα τα υπόλοιπα πτεροέντα είναι καλοδεχούμενα!

Παράξενος Ελκυστής είπε...

@ΑΣΠΡΟ ΚΑΝΑΡΙΝΙ:
Χαίρομαι που τα καναρίνια έχουν μνήμη χρυσόψαρου!

Παράξενος Ελκυστής είπε...

@exoaptonkyklo:
Μην ανυσηχείς καθόλου. Θα ακολουθήσω πιστά το ονόμά σου και θα παραμείνω έξω απ' τον κύκλο του ψώνιου. Άλλωστε τα 300 αντίτυπα που θα πούλήσω -στην καλύτερη-δεν προλαβαίνουν να με επηρεάσουν και τόσο!!!

Παράξενος Ελκυστής είπε...

@φαίδρα:
στο ταξίδι χρειαζονται και συνοδοιπόροι! αλλιώς είναι μισό!

Παράξενος Ελκυστής είπε...

@σπίθας:
δεν είπαμε το σχόλιο σου να είναι πιο φυσικό ωστε να φαίνεται αυθόρμητο;;;; !!!!

Παράξενος Ελκυστής είπε...

@gasireu:
δίνε ιδέες εσύ !δίνε ιδέες ! και να δεις για πότε θα σε βρω εγώ μετά!!!χα χα!